Det japanska telekomföretaget Domoco har nyligen offentliggjort att de lanserar en ny SIM-korttjänst till utlänningar som besöker Japan. Den kallas ”Japan Welcome SIM TM”, och med detta SIM-kort kan användaren gå online via Docomos nätverk som täcker hela landet.

Tjänsten lanseras idag, den 1:a juli 2017. Resenärer som önskar denna tjänst måste ansöka online innan avresa, och kan därefter hämta ut SIM-kortet på Narita, Haneda eller Kansai flygplats vid ankomst till Japan.

I en första omgång erbjuder Domoco två olika versioner: ”Plan 1000” (1 000 JPY) och ”Plan 1700” (1 700 JPY). ”Plan 1000” ger användaren mobildata upp till 128 kbps, medan man med ”Plan 1700” har upp till 682 Mbps. Båda tjänsterna varar i 15 dagar.

Dessutom lanseras i oktober den så kallade ”Plan Zero”, som erbjuder helt gratis internetuppkoppling mot att användaren ser några reklamvideor och fyller i ett frågeformulär innan avresa.

Läs mer och köp SIM-kortet här: Japan Welcome SIM (engelska)