Dagen efter började med en japansk frukost på värdshuset. Trots att vi beställt vegetarisk mat fick vi väldigt mycket att äta! De hade också frågat dagen innan om vi kunde äta ägg, dashi, etc. och lagat enligt våra önskemål. De var så omtänksamma!
Efter frukost gjorde vi ett nytt försök att komma i badet, men det var fortfarande alldeles för varmt för oss :( Sedan packade vi ihop och gick ner till lobbyn, där vi checkade ut och sa hejdå till värdinnan. När vi skulle gå fick vi varsin origami-trana! :D

Vi fick skjuts med värdshusets minivan upp till Jigokudani Monkey Park (det finns även buss men den går ca 1 gång/timme). Det var en strålande vacker vinterdag, perfekt för en utflykt!

Här lämnade vi in våra väskor på ett litet kontor där man även kunde hyra skor, vinterjackor, vantar och mössa, broddar etc., och började vår promenad mot Jigokudani!

Vädret var soligt och vägen var hal men lätt att gå för oss som är vana vid Stockholms trottoarer om vintern ;) Skogen här ser ut som i svenska fjällen, och promenaden på ca 2 km tog ca 30 min att gå.

Väl framme vid Jigokudani möttes vi av pysande ånga som signalerade om att vi var nära de varma källorna!

Fem minuter senare stod vi öga mot… rumpa? med aporna! Hellre än att sitta ner i de varma källorna, verkade de gilla att stå böjda och doppa ansiktet i det varma vattnet haha!

Aporna vilade och njöt i det vackra vädret.

Det var inte så mycket folk på plats så vi kunde lugnt promenera runt till de olika ”utsiktsplatserna”.

Aporna promenerade även bland oss!

Vissa poserade för kameran…

… medan vissa fokuserade mer på mat!

Det verkade vara vanligt förekommande att turisterna tappar sina mobiler i ivern att få en bra bild, men parkarbetarna var redo att rycka ut!

Hejdå från ett soligt Jigokudani!