Morgonen därpå skulle vi ta färjan till ön Tokashiki. Vi var båda fortfarande lite runda om fötterna efter awamorin igår (vi blev bjudna av lokalbor och det hade varit oartigt att säga nej…) och det var lite blåsigt på vattnet så färjeturen blev mindre behaglig. Vid ankomst till Tokashiki hamn stod hotellpersonalen och väntade med shuttlebussen som skulle ta oss till hotellet.

Vårt boende Tokashiku Marine Village var enkelt men trevligt. Vi hade jättefin utsikt över havet från rummet på fjärde våningen. Vi hade bara bokat en natt här, och ville även hinna med att besöka intilliggande Aharen beach, så det första vi gjorde var att boka hotellets gratis shuttlebuss till kl 14.

Eftersom vi tagit morgonfärjan redan kl. 9 hade vi nu flera timmar på oss att snorkla på Tokashiki beach. Vi hann bara ta ett par simtag innan vi befann oss bland havssköldpaddor och vackra fiskar!
Vattnet här var långgrunt och lugnt, och stranden är jättefin.

Efter ett par timmar i vattnet tog vi shuttlebussen till Aharen beach, ca 10 minuter bort.

Här möttes vi av korallrev och massvis av färgglada fiskar (dock inga sköldpaddor)! Det som bör sägas om Aharen beach är att man MÅSTE ha flytväst när man är i vattnet. De säger till dig om du försöker smita i utan. Man kan hyra på plats för ca 500 yen. Det fanns också två badvakter på plats, en på stranden och en i vattnet. Vid denna strand fanns även några restauranger och caféer.

Färgglada fiskar vid Aharen beach.

Vi hittade Nemo!

När vi badat klart för dagen tog vi shuttlebuss tillbaka till vårt hotell, och åt middag på deras buffé. Man kunde välja på att sitta inomhus eller ute, vi satt på den lilla verandan utanför