Idag gav vi oss ut på äventyr och paddlade i mangrove-träsk i Fukidoukawa. Vi var tillsammans med en lokal guide, som visade oss de fascinerande träden och berättade om miljön och hur de lever.

I början var vattendraget brett, men det smalnade snabbt av och det krävdes att man styrde noga – vilket min man inte kunde.

Som ni ser på videon tog jag över till slut så att vi kunde komma framåt!

Nästa dag begav vi oss mot Kabira wan – en bukt på norra Ishigaki. Här åkte vi med på en båttur i en båt med glasgolv!

Det var svårt att fota, men det var otroligt vackert! Denna utflykt skulle jag personligen rekommendera för t ex barnfamiljer då man får se mycket utan att behöva simma!

Efter att ha njutit av koraller och fiskar från båten, gav vi oss av för att simma bland dem! Vi körde tvärs över ön (ca 40 min) till Shiraho strand där vi åkte ut med båt för att snorkla. Vi hade bokat en utflykt med ett familjeägt företag. Här får endast de som jobbat i området och dessa vatten bli guider, så de har väldigt bra koll på området! Vår guide hade även med sig sin söta lilla hund, som alltid följer med på båtturerna! Detta område är även norra jordklotets största korallrev av blå korall! (skriv om storleken). Vi hade verkligen inte kunnat föreställa oss hur gigantiskt detta korallrev var! Vi simmade i två timmar, vår guide tog oss med till olika platser och berättade om allt vi såg.

Rebeccas reflektioner Ishigaki:

På Ishigaki finns inte en enda motorväg! De flesta vägar är 40-vägar, så det tog sin tid att komma fram