Aso-berget

Japans största aktiva vulkan

Mount Aso

Otroligt vacker nationalpark med rykande vulkaner och böljande gröna kullar!

I mitten av Kyushu ligger Kumamoto med Aso nationalpark som välkomnar med fantastiska naturupplevelser. Det finns inga tåg men buss, eller det vi rekommenderar, hyrbil är bra sätt att ta sig hit och vidare.

Egentligen består Asoberget av fem vulkaner och har världens största vulkankrater med en omkrets på 130 kilometer. Med linbana kan ni ta er till en av de aktiva vulkanernas topp (om vind och väder tillåter). I närheten ligger den lilla bergsstaden Takachiho som är värt ett besök.

Här hittar ni, förutom vulkanerna, häpnadsväckande vacker natur med fantastiska vattenfall och skogsklädda berg, varav flera platser har anknytning till Japans rika mytologi. Bl.a. annat finns här grottan där solgudinnan, Amaterasu Omikami, sägs ha gömt sig för omvärlden.
I närheten finns även ett flertal vackra tempel att besöka, varav Aso helgedomen som är en av de äldsta i hela Japan. Den blev skadad under den stora jordbävningen 2016 men är fortfarande öppet och värt ett besök.

Den mest kända specialiteten i Aso är deras ”akaushi beef” som direkt översatt betyder ”röd ko”. Det serveras på flera lokala restauranger och för att klassifieras som ”akaushi” ska korna fått äta ett specifikt gräs.

Japanspecialisten hjälper gärna att ordna hyrbil med engelsk GPS – kontakta oss.