Fuji berget – Det mest avbildade berget i världen

Resor till Fuji berget – vad gör just det här berget så speciellt?

Mount Fuji

Berget ligger i en av Japans vackraste nationalparker, Hakone.

Området är fullt av mysiga värdshus med varma källor, vackra sjöar, golfbanor, hotell och historiska platser.
Japans högsta berg och landmärke är egentligen en sovande vulkan vid namn Mt.Fuji, eller Fuji-san som man säger på Japanska. Med sina 3 776 m ovanför havsytan är det en ståtlig syn att skåda på en klar dag. Nyligen blev det också invalt i UNESCO som kulturarv, detta tack vare dess starka symbolism samt inspiration för otaliga artister och vandrare under flera århundraden. Berget ligger till viss del i nationalparken Hakone som är en populär tillflyktsort för natur och onsen-älskare. Tack vare den vulkaniska aktiviteten i Mt.Fujis omgivning finns det nämligen ett stort antal värdshus och naturligt varma källor att bada i.

Man kan också bege sig till Mt.Fuji’s Fem Sjöar (Fuji Goko) om friluftsliv, camping och hiking tilltalar en mer. Här ifrån har man hisnande vacker utsikt mot berget om vädret tillåter.

Berget som kan bestigas men dock endast under sommarmånaderna juli-augusti. En av höjdpunkterna vid bestigning av Mt.Fuji är att stå på toppen när solen stiger upp i gryningen, vilken kan varmt rekommenderas att beskåda.
Man kan också åka på en dagstur hit från Tokyo.
Fuji-berget och Hakone (1 dags resa)

Resor och utflykter till Fuji berget