Furano

Här hittar man både fantastisk skidåkning och det traditionella Japan

Furano

Vad gör Furano speciellt?

Furano Ski Resort ligger mitt på Hokkaido, Japans nordligaste ö, i en liten landsortsstad. Det är lätt att ta sig dit via flygplatserna Asahikawa & Sapporo Chitose.

Furanos ekonomi är baserad på turism och jordbruk, vilket innebär att de lokala restaurangerna har tillgång till lokalt odlade råvaror och att infrastrukturen är utformat för att passa alla, japanska såväl som utländska turister, som gästar orten varje år för att njuta av den vackra naturen. Furano är stolt över att vara en skidanläggning i världsklass som har stått värd åt inte mindre än 12 FIS World Cup evenemang! Stadskärnan har fortfarande lite av en småstadskänsla över sig och folket här visar ofta och gärna sin gästfrihet. Furano Tourism Association organiserar regelbundna kulturella evenemang som tex. musik- och dansföreställningar, te-ceremoni och trum-lektioner (taiko) som besökare kan delta i efter en dag i backarna!

Furano erbjuder en mängd valmöjligheter när det kommer till boende. Här finns både större hotellkedjor, små stugor och vandrarhem. Eftersom skidbackarna endast ligger 10 min från centrum är det lätt att på kvällen ta del av stadens utbud av japanska restauranger, pubar och karaokebarer. En av de mest populära “After Ski” aktiviteterna i Furano är att sänka ner sin trötta kropp i ett välgörande hett bad i någon av de många varma källorna som ligger utomhus och har svindlande utsikt över dalen och bergen. Furano ligger också idealiskt till för de som önskar göra dagsutflykter till närliggande berg där man kan hitta riktigt bra off-pist åkning.

Furano Ski Resort

Furano Ski Resort kan skryta med en fallhöjd på sina backar på över 950 meter samt mer än 8 meter av världens lättaste och torraste pudersnö som faller här varje år. Furanos 10 olika liftsystem startar i slutet av november och är i drift tom början av maj. Furano Ropeway, Japans snabbaste kabinbana, tar upp till 101 åkare per gång, uppför backarna i 10 meter i sekunden. Detta möjliggör snabb och lätt tillgång till över 25 kilometer utförsåkning! Eftersom bergen runt Furano har så olika utseende och terräng finns här pister för alla skidåkare. 40% nybörjare, 40% medel & 20% avancerat

Med japansk effektivitet kan du vara säker på att alla backarna prepareras noggrant varje morgon. Några av de svarta pisterna lämnas naturligtvis orörda för alla som älskar att åka i puder! Kanske är det bästa med dessa backar att det inte är så mycket folk, vilket innebär att det nästan aldrig är några köer i liftsystemen och att pudersnön som föll natten innan ligger orörd kvar påföljande dag.

Free Ski Host

Furano har också Japans enda “Free Ski Host”. Engelsktalande invånare från trakten ger gratis guidning på frivilligbasis till besökare. De visar runt i backarna och inne i staden och man kan få tips och goda råd. Det finns två skidskolor i Furano varav den ena drivs av den fyrfaldige olympiska skidåkaren Kiminobu Kimura.