Himeji

Den ”Vita hägerns slott”

Himeji Castle

Vad gör Himeji speciellt?

Den ”Vita hägerns slott” eller Himeji-jo kallas det vackra vita slottet som är en symbol för den lilla staden Himeji, belägen 40 km väster om Kobe.
Många kanske har sett slottet i serien ”Shogun” som visats i svensk TV ett antal gånger. Slottet är ett av Japans bäst bevarade och upptogs 1993 som en av de första byggnaderna i Japan på UNESCO:s världsarvslista. År 1601 började man att bygga och efter 9 år stod det klart. Från Himeji tågstation tar det 10 minuter att promenera till denna sevärdhet som är stadens stolthet.
Var beredd att avsätta några timmar för ett besök här då det finns mycket att se och upptäcka. Engelsktalande besökare har chansen att få mycket information om slottets konstruktion och historia av volontärer som tycker det är roligt att sprida kunskap om byggnaden. Naturligtvis är slottet omgivet av en vacker trädgård, fylld med körsbärsträd!

För den som inte kan få nog av trädgårdar ligger Himeji Kokoen, en park med nio olika trädgårdar i Edostil, bredvid slottet. Här finns ett tehus där man har chansen att få delta i en teceremoni och smaka det gröna, krämiga teet som serveras med en söt kaka.