Hiroshima

Staden med den tragiska historien

Hiroshima, The Atomic Dome

När man kommer till Hiroshima, kan det vara svårt att föreställa sig, att denna stad en gång var jämnad med marken. Klockan var 08:15 den 6 augusti 1945 när den första atombomben över Japan föll och utplånade Hiroshima. I Peace Memorial Park finner man dels Peace Memorial Museum, som med all sin väldetaljerade dokumentation över denna fruktansvärda händelse lämnar ingen oberörd. Parken innefattar också Atomic Bomb Dome som är den enda byggnaden som står kvar sedan den dagen, 1945.

En imponerande och rörande syn är de tusentals papperstranorna i regnbågens alla färger, handvikta av skolbarn över hela världen, som ligger vid minnesparken. De är gjorda i tron att tusen vikta tranor skall uppfylla en önskan.

Det är också fantastiskt att se hur staden har återuppbyggts och nu är en levande pulserande storstad.
Varje år den 6 augusti kl 08:15 hålls en ceremoni till minne för atombombens offer, och på kvällen sätts 10,000 ljuslyktor ut i stadens floder som en symbol för de bortgångnas själar.

Sevärdheter

Shukkei-en, en förnämlig och angenäm park ursprungligen byggd 1620. I parken har miniatyrer av berg, dalar och skogar avspeglats och är en perfekt plats för en avkopplande promenad och en paus på någon av de närliggande tehusen.

Hiroshima slottet återuppbygdes efter bombningen. När det byggdes, 1589, var det centrum av staden och idag kan man på slottsområdet besöka tempel, ruiner och några mindre återuppbygda byggnader av den yttre försvarsmuren.

Downtown och okonomimura, är platsen för shopping och mat. Den mest kända rätten i Hiroshima är okonomiyaki och då är okonomimura (okonomiyakibyn) den perfekta platsen att besöka.

Miyajima

Ta båten över till ön Miyajima och besök alla de vilda rådjuren, den mest fotograferade torii-porten vid Itsukushima templet, Daisho-in templet, Mizen berget, och ha en smakupplevelse i Miyajima omotesando arcade.Läs mer här.

Resa och utflykter till Hiroshima