Kobe

Här kan du köpa världens dyraste biff

Kobe

Vad gör Kobe speciellt?

Kobe var en av de första hamnstäder som bedrev handel med utlandet. Idag har staden en stor utländsk befolkning, särskilt bestående av kineser och koreaner men även européer, amerikaner och indier. Man kan se spår av handelstiden i stadsdelen Kitano där det finns flertal västerländskt designade hus som användes av handelsmännen. Idag sägs Kobe vara en av Japans mest attraktiva städer med sin position mellan både hav och berg.

Kobe är kanske tyvärr mest känd för den stora jordbävningen som ägde rum 1995. Man kan inte tro att staden blev så förstörd som den faktiskt blev när man besöker den idag. Allt har byggts upp igen och staden ser ut som innan, med en lite modern touch. För att lära sig mer om den stora händelsen byggdes ett museum ägnat för att lära ut hur man ska agera och motverka likanden händelser i framtiden.

Det centrala området i Kobe är känt för sitt nattliv och sitt chinatown men Kobe är också känt för sitt onsen-område. Arima-onsen är en av de äldsta i Japan och folk vallfärdar dit från hela Japan för att värma upp sig i dess heta källor. Arima är en mysig bergsby som passar utmärkt som en dagsutflykt med avkoppling. De är kända för sina två olika typer av vatten i källorna, guldvattnet och silvervattnet, som innehåller olika ämnen och som ger olika effekter till kropp och själ. På andra sidan av Kobe ligger Mt.Rokko som också är att rekommendera, från berget har man en fantastik utsikt över staden och man kan t.o.m. se hela vägen till Osaka på en klar dag.

Hamnområdet är idag en plats för shopping och underhållning. Här hålls varje sommar en stor fyrverkerifestival som lockar till sig flera tusentals åskådare. Det är en populär plats att besöka på kvällen för både romantiska par och turister. I området kan ni besöka Gaslight street som på kvällen är upplyst med både moderna lampor och gammeldagsa gatulyktor.

Som de flesta känner till är staden berömd för Kobe-biff, världens dyraste nötkött. Nästan varje prefektur i Japan har sin egen wagyu men Kobe har lyckats med att bli den mest världskända utanför Japan. Korna föds upp i Hyogo, där Kobe är huvudstaden, och när de sedan slaktats ska de genomgå kontroller och uppfylla flera krav för att få klassifiereas som Kobe-biff.
Här finns också fler kända sakebryggerier och man kan besöka flera av dem för provsmakning.

Missa inte den stora ljusfestivalen Kobe Luminarie Place som hålls varje år under december. Den är till minne för alla som omkom under den stora jordbävning 1995 och är en väldigt vacker upplevelse att ta del av.