Kumamoto

Här hittar man det fantastiska Kumamotoslottet

Kumamoto Castle

Vad gör Kumamoto speciell?

Kumamoto har idag lite av en småstadskänsla över det trots att det en gång var en av Japans mäktigaste städer. Staden är känd för sin mat och att den har så friska invånare som lever länge. På menyn av lokala specialiteter står lotusrot fylld med karashi (en stark senap), kött från de kända ”röda korna” i Aso, Kumamoto ramen och rått hästkött. För att testa några av dessa är ett besök till Josaien att rekommendera som är byggt för att representera den gamla slottstaden och har flera restauranger, cafeer och butiker med typiska föremål och rätter för Kumamoto. Wakuwakuza i Josaien är ett museum där ni kan lära dig om Kumamotos historia.

Kumamoto slottet är symbolen för staden men den blev skadad av den stora jordbävningen 2016 och är fortfarande under renovering. Man kan fortfarande besöka och se hur de arbetar för att återställa slottet som är ett av Japans tre stora slott.
Andra platser att besöka under vistelsen är den vackra japanska trädgården Suisenji där ni kan koppla av med en kopp matcha (grönt te) i ett tehus medan ni avnjuter trädgården. En annan avkopplande plats är runt sjön Ezu som är en bra plats för en lugn promenad.

Glöm inte att hälsa på Kumamotos maskot Kumamon!