Miyajima

Vacker vild natur på Miyajima ön

Miyajima, Itsukushima

Besök en av Japans tre yppersta skönhetsupplevelser

Ca 10 min båtresa utanför Hiroshima ligger ön Miyajima, ett av Japans mest populära turistmål. Helgedomen Itsukushimas starkt röda Torii (Miyajima Torii), som reser sig ur vattnet, är betraktad som en av Japans tre yppersta skönhetsupplevelser.

Denna shintoistiska helgedom dateras så långt tillbaka som till 500-talet, emedan den nuvarande utformningen är från 1168. Historien berättar att ön en gång i tiden betraktades som så helig mark att vanliga människor var förbjuden att gå iland, och därför istället passerade med båt igenom Toriin. Nuförtiden är dock vem som helst välkommen, och en andäktig upplevelse är att stanna över natten på ön och ha turen att se när lanternorna i Itsukushimas gallerier tänds för någon bedjande.

Ön erbjuder också flera utflyktsmöjligheter. Klättrar man upp längs den inte alltför svåra stigen till toppen av berget Mizen (530 m.ö.h), har man en storslagen utsikt över det vackra japanska inlandshavet Seto-nai-kai. Bekvämt som Japan alltid är finns även en linbana.

Resa och utflykter till Miyajima