Nagasaki

En av Japans bästa nattvyer

Vad gör Nagasaki speciell?

Nagasaki var den första staden som var öppen för handel med utländska handelsmän och har flera spår av detta med sin chinatown, kyrkor och västerländska byggnader. Idag är Nagasaki dock mest känt som den andra staden som blev offer för atombombningen vid andra världskriget men som idag är en modern stad. Sedan krigets slut har stadens budskap varit att bevara fred.

Det finns mycket att se och göra i staden men här är en sammanfattning av våra rekommendationer.
Nagasaki fredspark och museum, finns till för oss att bli påminda om vad som hände där och lära oss om alla hemskheter som krig för med sig. I parken finns fredsstatyn vars vänstra utsträckta arm ska symbolisera fred och den uppsträckta högra armen symboliserar att vi ska resa oss upp ur askan.

Det finns flertal japanska och kinesiska tempel att besöka i staden samt västerländska bostäder som nu är öppna för allmänheten att besöka för att lära sig om tiden då de var bebodda.

Trots att det japanska köket har mycket gott att erbjuda är ett besök till chinatown för en kinesisk smakupplevelse något att testa.

Vill ni uppleva en av Japans bästa nattvyer? Då ska ni ta er upp till toppen av Inasa berget som ger en fantastisk vy över den glittrande staden med alla upplysta byggnader och havet.

Nagasaki anordnar två stora festivaler varje år. Den ena är Nagasaki lanthern festival, som är en färgsprakande syn av alla dekorativa papplyktor som lyser upp staden. Den andra är Nagasaki kunchi som är en stor festival med olika uppträdanden, event och parad med dekorativa vagnar som dras runt genom staden.

Inte långt bort från Nagasaki ligger Huis Ten Bosch, en holländskinspirerad temapark. Det finns en stor variation med allt från stora fält av blommor, åkattraktioner, cafeer, restauranger och säsongsanpassade shower. Under våren har de en tulpanfestival, sommartid ersätts det med fyrverkerier och vintertid är det vackra ljusilluminationer.