Niseko

Mest kända områdena i världen bland puderfantaster

Niseko på ön Hokkaido är ett av de mest kända områdena i världen bland puderfantaster. In över ön sveper iskalla vindar från Sibirien vilka vanligtvis släpper 15 meter pudersnö, ett snödjup på fem meter är inte ovanligt. Vattenhalten ligger runt 6% jämfört med till exempel den australiensiska snön som har en vattenhalt på 50%, vilket kanske förklarar den stora närvaron av just australiensare.

De tre sammanlänkade orterna Hirafu, Annupuri och Higashiyama utgör den centrala delen av Niseko och det är fritt att åka mellan delarna med ett Niseko All Mountain Pass. Systemet har 38 liftar och 61 pister.För er som är intresserade av off-pist och backcountry finns Niseko Rules vilka finns att läsa här.
Niseko har även bra kvällsåkning ifall ni inte får nog på dagarna.

På grund av det ymniga snöandet är det inte så många klara dagar i Niseko, men har man tur att vara där just en sån dag ser man ett fantastiskt vinterlandskap. En underbar utsikt över Mt Yotei som ofta kallas Ezo Fuji för sin likhet med det berömda berget Fuji.

I Niseko slutar inte äventyren i slutet av pisten. Det finns ett enormt utbud av vinteraktiviteter allt från snöskovandring, isklättring, till skoteråkning.Inte en lugn stund om man är rädd för det! Men vill man ha just det är ett dopp i varma källor, onsen, den perfekta avkopplingen. Finns lite här och var i området.

Är man i Japan får man inte missa maten, på Hokkaido finns bland den bästa maten som finns i hela landet. Fisken är helt nyfångad,mycket är närodlat och tillagningen i toppklass.