Sapporo

Japans nordligaste storstad

Sapporo är Japans nordligaste storstad och kanske mest känd för vinterolympiaden 1972. Inte så olik Stockholm både i klimat och storlek, är den lätt att ta sig runt i, och utan den folkträngsel man hittar i andra japanska städer. Den är ovanligt nog den enda japanska staden med gatunamn och husnummer i ordning.

Sapporo är världsberömt för den snöfestival som hålls i februari varje år. Under denna tid fylls gatorna med isskulpturer gjorda av konstnärer från hela världen. På kvällen är isskulpturerna belysta och är en fantastisk syn.
Läs mer på den officiella siten.

Upplev Sapporo

I nöjesområdet Susukino, med det hetaste nattlivet utanför Tokyo, råder det varje kväll karnevalsstämning med ett vimmel av människor som aldrig vill gå hem. En av de bästa platserna att uppleva vad japansk nattlig underhållning innebär.

Lättillgängligt i bergen utanför Sapporo hittar man rekreationsområden lika storslagna året runt. Vintertid är bergen runt staden ett skideldorado och erbjuder Japans bästa pudersnöskidåkning med mycket väl utvecklade skidliftsystem. Sommartid når man otaliga nationalparker som erbjuder vildmarksliv i form av dagsutlykter eller längre bergsvandringar. Som den vulkaniska ö Hokkaido är, kryllar det dessutom av varma källor, ofta byggda som små spa-orter uppe i bergen eller kanske hittar man en utomhuskälla under vandringen uppför Asahidake-berget. Hokkaidos ursprungliga invånare, Ainufolkets, kultur och historia kan än idag beskådas i levande museum inne i Sapporo och i Shiraoi, båda värda att besöka.

Du kan flyga till Sapporo från Tokyo eller annan storstad.