Ett japanskt interrailkort

Japan har ett av världens bäst utvecklade tågsystem, och med höghastighetståg som Shinkansen tar man sig lätt omkring till olika delar av landet. Japan Rail Pass är ett interrailkort som kan användas i stort sett obegränsat på alla Japan Railways-linjer (JR-linjer) i hela Japan*, vilket gör tågpasset till såväl ett miljövänligt som prisvärt val. Med ett Japan Rail Pass i handen blir resandet både en bekväm och oförglömlig upplevelse!

* gäller ej Shinkansen Nozomi, Shinkansen Mizuho och samtliga nattåg

Japan Rail Pass

fbcover5

Det rikstäckande tågpasset, Japan Rail Pass, finns i två varianter Green (1:a klass) och Ordinary (2:a klass) och kan köpas som antingen 7-, 14- eller 21-dagars pass.

Barn från 6 år t.o.m. 11 år reser för halva priset.
Barn under 6 år åker gratis men har ingen reserverad sittplats.

Undvik avgiften – boka online

Köp ditt Japan Rail Pass online så skickar vi det hem till dig per post.

Bokar du inte ditt Japan Rail Pass online utan vill boka via mail så tillkommer det en avgift på 550 SEK.

Köpa biljetter på plats?

JRP

Det går även bra att själv införskaffa vanliga tågbiljetter på plats, då går ni helt enkelt till närmaste tågstation och köper dem över disk. Ni kan även köpa Japan Rail Pass på plats, dock är det lite dyrare än att köpa dem innan avresa.

Tänk på att om ni endast vill ska resa runt i t. ex. Tokyo kommer det inte att löna sig att köpa ett Japan Rail Pass. Passet rekommenderas om man ska utföra resor med längre sträckor såsom Tokyo – Kyoto t/r eller resa mellan flera olika städer.

Några exempel:

Tokyo – Kyoto t/r: ca 2 400 SEK
Narita Airport – Tokyo t/r: ca 600 SEK

Vem är berättigad att använda Japan Rail Pass?

Alla som reser in i Japan och får ett 90-dagars ”Temporary Visitor Visa” har rätt att använda Japan Rail Pass. (Alla svenska och finska medborgare får detta automatiskt vid ankomst till Japan, förutsatt att man inte redan har ett studentvisum eller arbetsvisum utfärdat av japanska ambassaden i sitt pass.) Har du ett pass utfärdat av ett annat land kan du behöva söka visum i förväg – hör efter med ambassaden.

Från och med den 1:a juni 2017 kan även japanska medborgare köpa Japan Rail Pass, om de kan bevisa att de har bott utanför Japan i minst tio år i följd. Särskilda villkor gäller, vänligen läs mer genom att klicka på länken nedan.

Läs mer om villkoren här:

Köp och utlämningsprocess

  • Planera din resa för att få reda på vilken typ av pass ni behöver. På www.hyperdia.com/en/ kan du söka och planera din resa.
  • Beställ ditt tågpass online här på vår hemsida.
  • När vi mottagit er beställning ställer vi ut vi er exchange order för hand och skickar den till er med A-post.
  • Ta med er vouchern till Japan och lös in den på ett ”Exchange Office”.
  • Börja åka!

Processen från beställning till hemlevererat pass brukar ta ca en vecka.

Vi ber er att beställa ert tågpass i god tid, minst ca 10-14 dagar innan avresa från Sverige, och ca 15 dagar innan från Finland eller Åland. Vänligen notera att under högsäsongerna februari-april och september-november får vi in många beställningar och det kan därför dröja längre.

Köp Japan Rail Pass här