Japan Rail Pass

Ett Japanskt interrailkort

Japan har ett av världens bäst utvecklade tågsystem och med höghastighetståg som Shinkansen tar man sig lätt omkring till de olika städerna i landet. Japan Rail Pass är ett interrailkort som kan användas i stort sett obegränsat på alla Japan Railways (JR)-linjer i hela Japan*, vilket gör tågpasset till såväl ett miljövänligt som prisvärt val. Med ett Japan Rail Pass i handen blir resandet både en bekväm och oförglömlig upplevelse!

* gäller ej Shinkansen Nozomi, Shinkansen Mizuho och samtliga nattåg.

Olika typer av Rail Pass

Det landstäckande tågpasset, Japan Rail Pass, finns i två varianter Green (1:a klass) och Ordinary (2:a klass) och kan köpas som antingen 7-, 14- eller 21-dagars pass.

De regionala tågpassen riktar in sig på specifika områden av Japan och finns i olika varianter som ni kan läsa mer om här.

Barn från 6 år t.o.m 11 år reser för halva priset.
Barn under 6 år åker gratis men har ingen reserverad sittplats.

UNDVIK AVGIFTEN – BOKA ONLINE

Köp ditt Japan Rail Pass online så skickar vi det hem till dig eller så kan du komma och hämta det på vårt kontor utan extra kostnader.

Bokar du inte ditt Japan Rail Pass online så tillkommer det en avgift på 100:- SEK per pass.

 

Japan Rail Pass

Vem är berättigad att köpa ett Japan Rail Pass?

Alla som reser till Japan och som får ett 90-dagars ”Temporary Visitor Visa” har rätt att köpa ett Japan Rail Pass.(Alla svenska medborgare får detta automatiskt vid ankomst till Japan förutsatt att man inte har ett studentvisum eller arbetsvisum utfärdat av japanska ambassaden i sitt pass.)

Japaner med permanent uppehållstillstånd utanför Japan – OBS! Detta gäller ej regionala tågpass.

Läs mer om villkoren på: www.japanrailpass.net/eng/en002.html

 Köpa biljetter på plats?

Det går även bra att själv införskaffa vanliga tågbiljetter på plats och då går ni helt enkelt till närmaste tågstation. Notera att Japan Rail Pass ENDAST går att köpa innan ni reser till Japan.

Om ni endast vill använda passet i exempelvis Tokyo kommer det inte att löna sig att köpa ett Japan Rail Pass.
Passet rekommenderas om man ska utföra resor med längre sträckor såsom Tokyo – Kyoto tur och retur eller mellan flera olika städer.

Några exempel:

Tokyo – Kyoto t/rt: ca 2 400 SEK
Narita Airport – Tokyo t/rt: ca 600 SEK

Köp och utlämningsprocess

  1. Planera din resrutt: Tänk efter och lägg upp er resa för att få reda på vilken typ av pass ni behöver.
  2. Beställ ditt tågpass online här.
  3. Mottag ditt brev: När pengarna är oss tillhanda skriver vi er exchange order för hand och skickar den till er med A-post.
  4. Byt in: Ta med er exchange order till Japan och lös in det på ett Exchange Office.
  5. Börja åka!

Processen ovan beräknas ta max 4 arbetsdagar.
Vi ber er att beställa ert tågpass i god tid, ca 10-14 dagar innan avresa från Sverige. Vänligen notera att under högsäsongerna februari-april och september-november får vi in många beställningar och handlingstiden kan därför bli längre.