VILLKOR FÖR KÖP AV JAPAN RAIL PASS

VIKTIG INFORMATION TILL JAPANSKA MEDBORGARE:

Från och med den 1:a juni 2017 kan japanska medborgare köpa Japan Rail Pass, om de kan bevisa att de har bott i samma land utanför Japan i minst tio år. Särskilda villkor gäller, vänligen läs mer genom att klicka på länken nedan.
Vi ber dig vänligen att läsa våra villkor och nya regler för köp av Japan Rail Pass för japanska medborgare. I slutet av bokningen måste du bekräfta att du läst och förstått reglerna för beställning av Japan Rail Pass.
Läs våra villkor på denna sida.
Läs de nya reglerna för japanska medborgare här: Information om Japan Rail Pass till japanska medborgare

Det är resenärens ansvar att skaffa sig den rätta dokumentationen, vilken ska visas vid inväxling av Japan Rail Pass-vouchern i Japan. Japanspecialisten kan ej ansvara för att kunden har den korrekta dokumentationen.

Vi köper tillbaka ditt tågpass om du inte haft möjlighet att använda det eller ångrar ditt köp. Avgiften för att returnera outnyttjade tågpass är 550 SEK per pass. Du kan posta vouchern till oss med vanlig post, ej rekommenderad post!

Det är mycket sparsamt med bagageutrymme på tågen och vi rekommenderar att ni reser med så lätt packning som möjligt.

Man får ta med upp till två bagage per person gratis ombord, exklusive paraplyn, käppar, handväskor etc. För varje enskilt bagage gäller att summan av längd + bredd + höjd inte får överstiga 250 cm. Längden får heller inte överstiga två meter och vikten får inte överstiga 30 kg.

För mer information, vänligen se Japan Railways hemsida (japanska)
http://railway.jr-central.co.jp/ticket-rule/rule47.html

Att ta med barnvagn är inte att rekommendera.
Reser ni med Green (första klass) så är det något generösare med plats för väskor och dylikt.

Platsreservationer kan endast göras i Japan och först efter att du har växlat in din exchange order till Japan Rail Pass. Det kostar ingenting att reservera platsbiljetter när du har ett tågpass.

Ta sedan med dig tågpasset till närmsta JR-station och gå till bokningskontoret Midori no Madoguchi.
Det går alltså inte att boka platser via internet eller utanför Japan.

Japan Rail Pass gäller på alla tåglinjer som ägs av Japan Rail. Detta inkluderar bl.a Shinkansen (ej Nozomi och Mizuho), Narita Express samt vissa lokala tåglinjer inom städerna t.ex Yamonote-line i Tokyo.
Tågpasset kan även användas på lokala JR-bussar.

För mer information, vänligen se JR’s hemsida: http://www.japanrailpass.net/en/
Tågpasset gäller ej på nattågen utan en separat avgift måste läggas till på plats.

www.hyperdia.com/en är en väldigt bra hemsida som visar både tidtabell, förslag på resväg samt pris i japanska yen.

Ordinary är andra klass och Green räknas som första klass.

Den egentliga skillnaden är att Green erbjuder lite bredare säten, större benutrymme och extra plats för bagage.
Alla resor med Green måste dock bokas i förväg då man måste ha reserverad sittplats. (Vänligen notera att Green dock inte alltid finns på alla sträckor.)

Ja, du kan köpa så många tågpass du önskar.

Är du osäker på vilket tågpass det lönar sig ekonomiskt att köpa kan du använda dig av denna hemsida: www.hyperdia.com/en
Där fyller du i de sträckor du planerar att resa och kalkylatorn visar både tidtabell samt pris i japanska yen.

I korta drag brukar vi rekommendera ett 7-dagars Ordinary tågpass om du ska resa Tokyo – Kyoto tur och retur plus en kortare sträcka (t.ex Narita Airport -Tokyo eller Kyoto-Nara)

Du tar med din exchange order till Japan och löser sedan in det till tågpasset.

Vi skickar med en broschyr med matnyttig information där bl.a lista och karta finns över de kontor där du kan växla in din exchange order.

Detta görs på plats i Japan i samband med att du löser in din exchange order. Du är fri att sätta valfritt aktiveringsdatum så länge det är inom en 30-dagars period från och med inlösningsdatumet.

Ex. Du växlar in ditt Japan Rail Pass den 1 april men väljer att starta det den 29 april.

Via vår hemsida kan ni beställa och betala online, på så sätt får vi in alla uppgifter som behövs.

Det kostar 550 SEK extra om man beställer via mail.

Har du ej möjlighet att beställa via vår hemsida kan du maila oss. Du behöver inte ange pass eller passnummer när du köper exchange ordern av oss utan nedanstående uppgifter räcker:

  • Namn (samtliga efternamn och tilltalsnamn stavat enligt pass)
  • Adress och telefonnumer
  • Faktureringsadress (om annan än ovan)
  • E-mail
  • Avresedatum från Sverige

Alla som reser till Japan med ett turistvisum (Temporary Visitor Visa) har rätt att använda tågpasset. Svenska medborgare får ett 90-dagars turistvisum vid ankomsten till Japan och behöver inte ansöka om detta innan avresa

Japanska medborgare som kan bevisa att de har bott i samma land utanför Japan i minst tio år har rätt att använda tågpasset. Särskilda villkor gäller, vänligen läs mer här: Japan Rail Pass för japanska medborgare

Notera:
Det är resenärens ansvar att skaffa sig den rätta dokumentationen, vilken ska visas vid inväxling av Japan Rail Pass-vouchern i Japan. Japanspecialisten kan ej ansvara för att kunden har den korrekta dokumentationen.

Nej. Den exchange order vi ställer ut på kontoret måste postas,

Vi brukar kunna skriva ut Japan Rail Pass Exchange Order inom ett par dagar efter att beställningen har kommit in. Då vi skickar dem med A-post ska de komma fram inom 3-4 dagar efter beställningen men vi rekommenderar att ni beställer dem 1 vecka – 10 dagar innan avresan för att vara på den säkra sidan.
OBS! Man måste aktivera sitt tågpass i Japan inom 90 dagar från att det vi har ställt ut Japan Rail Pass Exchange Ordern här i Sverige.