Fujiberget

Mt Fuji_04Japans mest kända  berg och det mest avbildade berget i världen! Fujiberget är Japans nationalberg. Berget ligger i en av Japans vackraste naturparker, Hakone, området är fullt av varma källor, vackra sjöar, golfbanor och historiska platser. Som överallt i Japan är naturområdena vackrast i vår- och höstsäsongerna. Med bussar och tåg tar man sig lätt runt i naturparken, enklast är att man köper ett “Hakone Free Pass”. Här bor man med fördel på att japanskt värdshus, ett ryokan, äter vacker och vällagad traditionell mat, badar i varma källor och sover på mjuka futonmadrasser på tatami (strå) golv. Vi bokar de flesta värdhus i området, hör med våra resekonsulter så kan de rekommendera ett värdshus efter era önskemål.

Berget är fortfarande en aktiv vulkan, som kan bestigas men dock endast under juli-augusti. Vi ordnar arrangerade turer med engelsktalande guider. Man kan också åka på en dagstur hit från Tokyo. Se alla våra resor till Mt Fuji här

Här hittar ni en utförlig guide på engelska som berättar mer om vad man skall tänka på om man vill bestiga berget på egen hand.