Funderar du på att resa till Japan?

Då har du hittat rätt!

Hos oss kan du hitta just det Japan som du söker. Vi visar dig vägen till smultronställena, på landsbygden såväl som mitt i jättemetropolen Tokyo. Själv reste jag till Japan för första gången 1989 och blev helt överväldigad av Tokyos storhet. Trodde aldrig jag skulle hitta hem i denna stad. Skyskraporna verkade böja sig över mig och strömmen av människor tycktes aldrig sina. Jag provade sushi för första gången i mitt liv, tog en tugga och tänkte….-det här kommer jag aldrig äta igen! Efter några dagar blev jag bjuden till ett värdshus (ryokan) ute på landet. Varma bad, vacker miljö, fantastisk mat…jag hade landat! Jag tror aldrig jag kännt sådan frid tidigare.

Nu många år och flera japanresor senare är jag fortfarande lika fylld av förväntan när jag landar i Japan. Vad kommer jag att få uppleva, smaka, se och känna denna resa? Alltid något nytt blandat med välkända platser. Ett land i ständig förändring men som bevarar sina traditioner med glädje. Numera känns det som om skyskraporna böjer sig ner och håller om mig, välkomnar mig tillbaka.

Och hur gick det med sushin? – Jo, idag är jag gift med en sushikock!!

På vår hemsida kommer ni att hitta våra utvalda hotell, handplockade värdshus, sightseeingturer och rundresor. För er som vill ha en helhetsupplevelse rekommenderar jag någon av våra guidade rundresor. Våra reseledare är verkigen något utöver det vanliga. Vi lovar resor ni aldrig kommer att glömma! Vill ni upptäcka Japan på egen hand kan vi ordna Japan Rail Pass, flyg och kanske någon övernattning.

Jag hoppas ni blir lika förälskad i Japan som jag är!

Kajsa Takenaka, Japanavdelningen.