Att resa med barn i Japan

Travel-with-kids

Japan har både fantastiska sevärdheter, bra sjukvård och hög hygienisk standard. Transporter är smidiga och punktliga (vilket kan vara tacksamt om man har otåliga barn med sig :-))! Men framför allt finns här massor av platser och aktiviteter som hänför både barn och vuxna. Storslagna byggnader, vidsträckta parker, mystiska tempel och enorma nöjesfält. Här nedan presenterar vi ett urval barnvänliga aktiviteter.

Tokyo Disneyland

Tokyo Disney Resort i Chiba, är ett semester- och aktivitetsområde som öppnade 1983. Disney Resort består av temaparkerna Tokyo Disneyland och Tokyo Disneysea, fem hotell och Ikspiari shoppingcenter. Dessa är de mest besökta temaparkerna i världen.

Biljetter till Tokyo Disneyland

1 Day Passport:
Med detta pass kan man besöka antingen Tokyo Disneyland eller Disneysea hela dagen inklusive alla attraktioner.
18 år och uppåt: 5800JPY
12-17 år: 5000JPY
4-11 år: 3900JPY

Från klockan 18:00 på veckodagar finns det ett pass för 2900JPY som gäller alla åldrar. Passet säljs efter 17:00.
Innan man går in i parkerna inspekteras medhavda väskor och påsar.

Att ta sig till Tokyo Disneyland

Med tåg:
Från Tokyo station; ta JR Keio Line till Maihama, som ligger intill parken. Färden tar ca 15 minuter och kostar 210JPY med expresståg.

Med buss:
Omkringliggande hotell har gratis transport till Disney Resort.

Ta sig runt Tokyo Disneyland
Disney Resort Line monorail har fyra stationer och länkar Maihama Station med Tokyo Disneyland, Tokyo Disneysea och Tokyo Bay NK Hall samt resorthotellen. Priset är 200JPY/100JPY för vuxna/barn och det går att använda Passnet value card.
Se och göra:
Som på andra Disneyparker i världen kan man se kända karaktärer, slott, berg och magiska uppträdanden. Närheten till havet gör dock denna park lite annorlunda. De två temaparkerna, Disneyland och Disneysea kompletterar varandra. Disneyland är den mest besökta temaparken i världen och Disneysea kommer som en god tvåa. De två stora symbolerna, Askungens slott på Disneyland och Berget Prometheus på Disneysea är precis lika höga och från Ikspiari kan man se dem båda.

Läs mer på den officiella hemsidan

Universal Studios (Osaka)

Universal Studios Japan öppnade 2001 och var den första utanför USA. I Japan ligger Universal Studios i Osaka, som är den näst största staden i Japan. Även om du har besökt Universal Studios i USA kommer den japanska versionen inte att tråka ut dig. Parken består av 9 områden och det finns 18 attraktioner och 20 temarestauranger, inklusive en den japanska restaurangen Saido. Vissa attraktioner, såsom Snoopy Studio och Universal Studios Motion Picture Magic finns endast i Japan.
Upplev spännande åkattraktioner, god mat och shopping på Universal Studios Japan.

Ta sig till Universal Studios:

Från Kansai International Airport:
Ta JR Kanku Rapid Express train (Haruka) eller JR Kanku expresståg till JR Nishi-Kujo Station, sedan JR Yumesaki line-tåget till Universal City Station. Detta tar ungefär 50 till 70 minuter.

Från JR Shin-Osaka Station:

Ta JR Tokaido line till JR Osaka Station, därefter JR Osaka Kanjo Line till JR Nishi-kujo Station. Slutligen JR Yumesaki line till Universal City Station. Resan tar cirka 20-30 minuter.

Läs mer på den officiella hemsidan

The Tokyo Toy Museum

Ett nytt roligt museum, öppnade våren 2008. En gammal grundskola i distriktet Shinjuku, nära centrala Tokyo, har en rutschkana och en sandlåda på den lilla skolgården. Här hittar man dock inga elever eller lärare. Från en vägg hänger en klarröd flagga som talar om att detta i själva verket är Tokyos leksaksmuseum. Under de senare åren var det allt färre som ansökte till skolan, så till slut öppnade man istället leksaksmuseet i april 2008. Museet visar många original och intressanta leksaker från hela världen och det är ett ställe där barn kan leka och ha skoj. På andra våningen finns det före detta klassrum som numera har gjorts om till lekrum. Leksaksskogen till exempel, är ett rum fullt av träleksaker. Det finns söta dockor och ett stort dockhus att leka med i dockområdet. Det finns en gigantisk abacus (gammaldags räkneram med träkulor) och massor av abacuskulor inuti en väldig trälåda. Det finns också ett område som är fyllt med över 20, 000 träkulor där barnen kan rulla omkring precis som i ett bollhav. På tredje våningen finns ett spelrum där man ser barn samlade runt ett stort fotbollsspel. Snurrar man på handtagen på bordet rör sig fotbollsspelarna och sparkar på en liten boll fram och tillbaka. Upp till 8 personer kan spela tillsammans, så samla ihop er några stycken och se vilka som gör flest mål! Om du har en trasig leksak – ta med den till leksakssjukhuset. Där reparerar man nästan vad som helst, t.ex. batteridrivna mjukisdjur, radiostyrda leksaker och elektriska keyboards. Det här museet är som en nöjespark du kan besöka med dina syskon.

Ta sig hit:

Marunouchi tunnelbanelinje till Yotsuya-san-chome (Utgång 2).
Gå mot Yotsuya-yon-chome (Shinjuku) och ta första gatan till höger och gå sedan i ca 4 minuter.
Adress: Tokyo To Museum, Yotsuya Hirobanai, Yotsuya 4-20, Shinjuku-ku, Tokyo