Reseberättelser grupp

Reseberättelser grupp 2013-05-31T08:02:28+00:00

Reseberättelser och kommentarer

Från deltagare i våra tidigare gruppresor till Japan.

Skicka gärna in dina egna reseberättelser till oss, både de positiva & negativa, efter din hemkomst från Japan. Bifoga gärna även bilder!

Inger & Jan Lindell – Sakura 2010

Hur var reseledaren?
Peter var kanonbra! Tänk så bra att ha en svensk reseledare som talar japanska. Kunnig ordning och reda och nära till ett skratt. Kunde inte ha varit bättre!

Britta Widegren – Sakura 2010

Hur var programmet?
Lagom mycket tempel, natur osv.
Fantastisk mat – det hade jag inte förväntat mig!

Therese (51) & Maria Westberg (12) – Sakura 2010

Hur var boendet?
Alla hotellen perfekta!, Takayama – jättefint.
Hur var reseledaren?
TOPPEN! Omtänksam, lyhörd, ”lagom information”. Gjorde ett rakt igenom proffsigt intryck.
Andra kommentarer?
Kontakten med Japanspecialisten i Sverige innan avresa var jättebra, man kände sig personligt bemött. Flygresan jättebra.

Birgit & Leif Jacobi Larsson – Sakura 2010

Vad tyckte ni om Japan?
Vi tyckte mycket om Japan, spec. om ställen där vi kunde gå mellan de gamla traditionella husen. Så hade jag förväntat mig Japan. Allt var bäst på sitt sätt. Vill återkomma och uppleva höstfärgerna.
Hur var reseledaren?
Peter Wik var mkt bra, han förmedlade historia, nutid, seder, hur vi beter oss i olika situationer, tydlig och sympatisk.

Agneta & Håkan Wretborn – Sakura 2010

Hur var restaurangerna?
De japanska måltiderna var utsökta, eleganta och trevligt presenterade.
Vilken stad gillade ni bäst?
Kyoto, lägg gärna till en extra dag här.

Anita Malmen – Sakura 2010

Vad tyckte ni om Japan? Var det som ni hade förväntat er?
Jag tycker verkligen om Japan. Mina förväntningar har mer än infriats. Vi hade ett omväxlande program. Allt var bra och jag kan inte komma på något som inte var bra.
Vad tyckte ni bäst om?
Bäst var Peter Wik och maten!

Lena Walter – Sakura 2010

Hur var boendet?
Boendet var över förväntan, dvs standarden. Jättebra! Jag hade uppskattat att få veta att man kunde sova på 2 futons i Takayama, tyckte det var hårt med bara 1 st.
Hur var maten?
Maten/måltiderna var mycket över förväntan! Mer ”Gourmetresa” än vad jag trodde. Mycket positivt. Roligt att lära sig lite traditioner om hur man ska äta, rätt ordning osv. Ållådan kan jag välja bort…

Isabelle Lindberg – Sakura 2010

Hur var resmålen?
Resmålen var alla jättebra. Kyoto och Takayama glömmer jag aldrigoch kommer med stor sannolikhet att besöka igen. Men övriga resmål kommer inte långt efter. En dag till i Tokyo skulle jag ha önskat.

Elizabeth Ekman – Sakura 2010

Hur var reseledaren?
Som ni förstår var reseledaren helt outstanding!! Jag har rest på många liknande resor men detta var den bästa guiden alla kategorier. Han tog sitt jobb på allvar, hade tänkt till om hur han skulle sköta vissa saker etc. Och var väldigt omtänksam, jag blev sjuk vid ett tillfälle och han visade stor omtanke.
Hur var maten?
Maten var otroligt bra och vi fick den ordentligt presenterad. Jag tycker detta var en gourmetresa, så jag undrar hur Gourmetresan är!?

Anonym – Momiji 2008:

Väl upplagd, mycket tid för fria aktiviteter. Peter Wik är en mycket bra reseledare. Hans kärlek till Japan kommer oss alla till godo. Dessutom var de måltider han hade ansvaret för enastående goda! Han lärde gruppen mycket om japansk kultur. Jag skulle kunna tänka mig att göra om denna resa om några år med Peter Wik som reseledare.

Agneta Brenander – Momiji 2008:

Bra, med en professionell reseledare gick allt som beräknat. För mycket egen tid den andra dagen, byt och ta den dagen till cykelutflykten istället. Även ha den möjligheten att få låna cykel resten av dagarna i Kyoto. Ghibli Museum är inget för folk i vår ålder.

Louise Hedberg – Momiji 2008:

Utmärkt planering och genomförande! Chrmig rolig och kunnig reseledare. Tryggt att åka med Peter Wik.

Mats Lönnborg åkte med sambon Eva-Carin på vår höstgruppresa Momiji 2008:

Varför valde ni att åka på en gruppresa till Japan?
Vi tyckte att det var ett bra sätt att se Japan första gången.
För mig har det varit en dröm sedan jag var liten att åka dit och de senaste åren har vi pratat mer och mer om det. När man börjar bli uppåt femtio år ville vi också ha någonting som kändes mer organiserat och serverat.

Vilka är fördelarna med att resa i grupp?
Det var en bra balans mellan de guidade turerna och fritid. När inte guiden var med kunde vi ändå få tips på saker vi kunde göra på egen hand. Guiden, Peter Wik var otroligt bra, han var supereffektiv och hade en otrolig koll på det mesta utan att vara en överdriven ankmamma. Han gav oss inte bara standardinformation utan också en massa intressanta berättelser och var väldigt entusiastisk. Det han inte hade svaret på, vilket var väldigt sällan, tog han reda på med en gång.

Fanns det några nackdelar?
Nej, inte alls. På gruppresor kan det kanske uppstå irritation bland resenärerna ibland, men det var en så pass liten grupp så allting gick jättebra.
Vad var höjdpunkten på resan?
Kyoto! Det kändes som en stor och lite mindre stad på samma gång. Vi gick omkring mycket och bara tittade på saker, tiden gick väldigt fort. Det kändes som att vi gick runt med halvöppen mun och bara förundrades över saker och ting hela tiden.
Vi hann med mycket under resan som var väldigt omväxlande utan att det var stressigt.
Vad är det bästa med Japan?
Att allt var rent och iordning, bra bemötande och att allting fungerar så bra. Vi hade nog förväntat oss allt detta, men blev ändå positivt överraskade.

Birgitta & Sven Kyllenius – Reste med Momiji 2007

Allt mycket bra! Omväxlande! Vi fick se och lära mycket om många sidor av Japan, både historia och nutid. Allt gick smidigt! Mycket bra också med ”ledig dag” i Tokyo samt den förberedande tunnelbanelektionen. Det var öht positivt med inströdd ”ledig tid” på samtliga ställen.

Olga & Kjell – Reste med Momiji 2007

Peters personliga engegemang bidrog till att göra resan till en oförglömlig upplevelse.

Viveka Eliaeson – Reste med Sakura 2005

Resan har varit en underbar upplevelse, en variationsrik orientering om landet med ett lagom tätt program. Reseledaren var jättebra. Tiden togs väl tillvara, inga sega väntetider och växling mellan promenader och åkturer hela dagen. Peter Wik var kunnig, rolig och såg till att allt gick som smort. Kul med hans matlagningsexpertis, som behövdes. Behandlade alla lika vänligt.

Gunnel Winka – Reste med Sakura 2005

Mycket välordnat och en väl fungerande resa, kan inte klaga på någonting. Peter Wik var en alldeles utmärkt och kunnig reseledare som gärna delade med sig av sina egna erfarenheter utöver det turistiska.

Hariette & Stig Winqvist – Reste med Sakura 2005

Utmärkta guider, de bästa? Ryokan en upplevelse i särklass. Fantastiskt omväxlande program. Maten, templen, kulturen. Körsbärsblommen frantastiskt!

Gunvor Carman – Reste med Sakura 2005

Helt underbar guide, saklig, påläst pedagogisk, snabb, allt flyter lätt och smidigt. Programmet kanske något mastigt, men mycket intressant. Hängde med utmärkt trots 79 år.

Marianne Maxe – Reste med Sakura 2005

Fantastisk upplevelse! Jag känner att vi har fått med oss en stor bit av både japansk kultur och samhällsförhållanden i dag med oss hem. Skönhetsupplevelserna har varit många!! Avgörande för programmet är medföljande guide. Peter Wik är en mycket kompetent duktig, påläst och trevlig guide som förbereder gruppen på kommande strapatser och gör sitt yttersta för att varje deltagare ska få en fin upplevelse.