Viktig information om Tax free vätskor

P.g.a. EUs restriktioner kring införsel av vätskor, vill vi informera om följande:

  • ALL VÄTSKA I FLASKOR/BEHÅLLARE STÖRRE ÄN 100ML I ERT HANDBAGGAGE KOMMER ATT BESLAGTAS VID TRANSIT I EU-LÄNDER.

För Er som reser hem med Europeiska flygbolag och skall resa vidare från första ankomstorten i Europa gäller det nedanstående:

  • Alla flaskor/behållare med en volym större än 100ml måste packas i resväskan och checkas in. Skulle Ni ha flaskor/behållare med en volym större än 100ml i Ert handbaggage kommer detta att beslagtas vid incheckningen på flygplatsen i Japan.
  • Alla flaskor/behållare med en volym större än 100ml inköpta på flygplatsen i Japans tax free kommer att beslagtas på första flygplatsen i Europa vid säkerhetskontrollen för flyg inom Europa.
  • Inköpt tax free (flaskor/behållare med en volym större än 100ml) ombord på flyget kommer att förseglas och får därför medtagas vidare till Sverige. Den förseglade påsen får ej öppnas. Om påsen är öppnad före säkerhetskontrollen för flyg inom Europa kommer innehållet att beslagtas.
  • Det ovanstående gäller dock inte för Er som reser med SAS och avslutar Er resa i Köpenhamn. För Er går det bra att handla tax free vätskor i flaskor/behållare med en volym större än 100ml på flygplatsen i Japan.

För Er som reser hem med Lufthansa:

Då tax free varorna i Tyskland är beskattade, kan man handla tax free i Frankfurt respektive Munchen.

För Er som reser hem med SAS:

På Köpenhamns flygplats tax free har vissa varor två priser, ett lägre och ett högre. Det lägre priset är tax free som Ni inte får handla. Det högre priset är beskattat och får handlas för resa inom Europa. Notera att vissa varor endast säljs till tax free pris och således kan Ni inte köpa dessa.